De meest circulaire keuken
voor sociale huurwoningen en kantoren

Verlaag je keukenkosten. Verduurzaam je woningen en pantry's.

Circulaire keukens voor sociale huurwoningen en kantoren

Circulaire keukens, voor sociale huurwoningen
en kantoren

Wij maken de meest circulaire keukens voor sociale huurwoningen en kantoren

Een keuken met een revolutionair vernieuwend ontwerp vanwege de geïntegreerde achterwand met haar plug & play installaties. De keuken is modulair opgebouwd en ieder onderdeel kan eenvoudig vervangen worden. De NoWa kitchen is daardoor remontabel en kan gemakkelijk in en uit elkaar gehaald worden.

NoWa bestaat voornamelijk uit hernieuwbare materialen  en alle toegepaste grondstoffen kunnen worden hergebruikt, gereviseerd of gerecycled. Inmiddels zijn met meerdere woningcorporaties door het hele land succesvolle pilots uitgevoerd waarbij we een doorlooptijdverkorting van 7 naar 1 werkdagen realiseren, tegen veel minder overlast en hinder voor de huurders.

Lees waarom wij circulaire keukens maken

21% lagere kosten

Als je alle kosten optelt die je als corporatie voor een keuken maakt, dan zijn die bij ons lager dan bij een traditionele keuken.

Dat is belangrijk, want als corporatie geef je het geld uit dat huurders uit hun kleine beurs opbrengen. Je wilt daar zorgvuldig mee omgaan. Niet meer uitgeven dan nodig is.En terwijl je goed voor je huurders en je begroting zorgt, kun je ook goed voor onze Aarde zorgen.

De keukens die veel keukenbedrijven verkopen, zijn na 15 jaar alweer versleten. Dan breekt een aannemer ze uit je huurwoning en verbranden we ze, met 400.000 per jaar. Wij vinden dat zonde. Al dat hout, al dat geld, het gaat in rook op.

Daarom vernieuwen wij met onze innovatiekracht continu de manier waarop we in Nederland keukens maken. Steeds duurzamer, gezonder en slimmer, waardoor je over de gehele levensduur lagere kosten hebt. En vrijwel zonder afval. Dat zit zelfs in onze naam. NoWa staat voor No Waste.

Circulaire keukens voor sociale huurwoningen en kantoren

NoWa Principes

Integraal proces

voor maximale ontzorging

Bij het vervangen van de oude keuken hoeven we niet te breken, te stucen, of te tegelen, ook niet als hij er al lang zit. Hier hebben wij onze keukens op ontworpen, met een prachtige achterwand die we voor de oude tegels plaatsen. 

Het plaatsen gaat hierdoor snel. Twee allround monteurs doen dat in één dag, in plaats van een week bij traditionele keukens. De huurders ontbijten in de oude keuken en koken in de nieuwe, zo snel gaat het. 

Als corporatie kun je de keuken daarom op elk moment vervangen. Je hoeft niet te wachten tot een huuropzegging. Je verliest geen week aan huurinkomsten, zoals vaak bij een traditionele keuken.

Daarnaast koppelen we alle gegevens van de keukens aan ons digitale platform. Hierin koppelen we alle informatiestromen en data zoals materialenpaspoort en service & onderhoud.

Hergroeibaar

voor mens en milieu

We gebruiken ons hout steeds opnieuw. Als onze keuken bijvoorbeeld na dertig jaar is afgeschreven, dan maken we van de houtvezels weer nieuwe, robuuste keukens. Een houtvezel kan tot zes keer gerecycled worden. Ons hout gaat daardoor 180 jaar mee, in plaats van de 15 jaar van een traditionele keuken. En we hoeven niets te verbranden.

Daarnaast gebruiken we bijvoorbeeld takken en snoeiafval. Geen nieuwe bomen. Die blijven dan zuurstof geven en steden sieren. 92% van het materiaal in onze keuken is hergroeibaar. Zo putten we onze natuur niet verder uit en hebben we ook in de toekomst volop materiaal voor onze keukens.

Alba Concepts, een onafhankelijk bureau, heeft onze keuken geanalyseerd. Zij berekenden dat onze Product Circularity Index 90% is, de hoogste score in de keukenmarkt.

Lees meer over onze filosofie

Losmaakbaar

in ieder detail doorgevoerd

Onze keukens zijn behalve circulair ook robuust en gemakkelijk te repareren. Hierdoor gaan ze dertig jaar mee, in plaats van vijftien. Je jaarlijkse afschrijving is daardoor lager. En als we het hout dan na dertig jaar hergebruiken, is het nog geld waard. Dat vermindert je afschrijving verder.

 

Daarnaast kunnen we elk defect onderdeel eenvoudig losmaken en vervangen, zonder de robuustheid van de keuken aan te tasten. Onze computers frezen de verbindingen namelijk zeer gedetailleerd uit, zodat ze stevig en losmaakbaar tegelijk zijn.


Bij traditionele keukens zit juist alles met industriële lijm vast. Als een essentieel onderdeel kapot gaat, kan dat niet losgemaakt worden van de rest. De keuken ziet er hoe langer hoe grauwer uit, tot je hem in zijn geheel vervangt. Dat is zonde van je geld en het materiaal. Een traditionele keuken gaat daardoor vaak 15 jaar mee, vergeleken met de 30 jaar van NoWa.

Onze partners