Ons verhaal

Wie is nowa?

Niets geeft ons zo’n kick als ons land verduurzamen met Nederlandse innovaties. Onze circulaire keukens komen uit die traditie voort. En uit frustratie. Want Nederland schuift jaarlijks 400.000 oude keukens de oven in. Hoezo duurzaam? Al dat hout, al dat geld, het gaat in rook op.

En dus ontwikkelden onze Freek en Davine een radicaal duurzame keuken, samen met tientallen collega’s. In het onderzoekslab van ons moederbedrijf, architectenbureau TheNewMakers, maakten we in 2016 een prototype, dat we 40 (!) keer opnieuw verbeterden en testten.

Innovatiehub

Na jaren van innovatie, volharding en bravoure is onze keuken in 2024 de meest circulaire van Nederland. We ontwikkelden speciale losmaakbare verbindingen, die je alleen in onze keuken vindt. Reparatie is eenvoudig, de keuken blijft lang in goede staat.

Onderzoek

En we blijven innoveren. Want Nederland is een broeinest van innovatie. Terwijl jij dit leest, ontdekken wetenschappers en ondernemers nieuwe materialen, die onze keukens nog klimaatvriendelijker maken.

Drie van onze collega’s doen niets anders dan onderzoek. We zijn verbonden met technische universiteiten en innovatieve bedrijven in Nederland. Ons Ridderkerkse onderzoekslab is inmiddels een stuk groter dan het Delftse lab waarin we geboren werden.

Elke dag werken om te innoveren

Dit kun je van ons verwachten, zo verdienen wij ons geld: continue innovatie, radicaal duurzame keukens, en lagere kosten voor woningcorporaties, beleggers en kantoren.

Gefocust op circulair & biobased

We gebruiken innovatieve materialen, van planten en afval gemaakt. Klimaatvriendelijk, we voorkomen roofbouw. En door een slim maakproces besparen we tijd en geld, waardoor de totale keukenkosten 21% lager zijn dan een traditionele keuken.